Totaal opgehaald voor alle goede doelen door de jaren heen:
1635

CrowBunny heeft er voor gekozen om 10% van elke verkoop te doneren aan een goed doel, op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen aan een betere wereld voor mens en vooral dier.

Stichting Schildpaddenopvang

Voor de periode t/m 1 November 2024 hebben wij gekozen om te doneren aan stichting Schildpaddenopvang Nederland. Schildpaddenopvang Nederland zet zich in om schildpadden op te vangen die gedumpt, verwaarloosd of op andere manier gevonden zijn. Zowel water als land schildpadden worden met veel zorg en kennis opgevangen. De stichting heeft een prachtig opvangcentrum in Harkema (Friesland) en werkt met vrijwilligers door het gehele land. We hebben zelf een kijkje mogen nemen in de opvang en zijn zowel geschrokken van de hoeveelheid als onder de indruk van de ruimte en professionaliteit van de opvang. We hopen dit jaar een fijn bedrag bij elkaar te kunnen brengen om deze stichting een handje te helpen!

schildpaddenopvang-logo.png

Over stichting Schildpaddenopvang

Inmiddels huisvest de schildpaddenopvang in Harkema meer dan 3000 verweesde water- en landschildpadden. De dieren hebben de beschikking over grote ruime verblijven. De binnenruimte biedt ongeveer aan 1000m2 ruimte. Voor de waterschildpadden, welke ruim 90% van de aantallen vertegenwoordigd, is er binnen bijna 100.000 liter water beschikbaar. Daarnaast houden wij onze schildpadden in de zomer buiten. Dit geldt overigens alleen voor de soorten die dat kunnen verdragen. Wij doen dit vooral omdat wij geen “gevangenis” willen zijn. Wij willen proberen dat de schildpadden die altijd in de opvang moeten blijven toch een dierwaardig leven hebben met voldoende uitdaging en verrijking in hun bestaan. Hier hoort ook de echte zon bij! 

In de buitenruimte is er de beschikking over een enorme vijver met circa 300.000 liter water. Daarnaast hebben de waterschildpadden voldoende zon en ei legplekken. De landschildpadden hebben circa 350m2 ruimte met een zo natuurlijk mogelijke benadering.

Jaarlijks vangen wij circa 600 schildpadden op uit heel Nederland, de meesten hiervan zijn gevonden al zijnde losgelaten schildpadden.  Onze populatie betreft ongeveer 80% gevonden dieren en de overige 20% waar door de voormalig eigenaren afstand van is gedaan. 

Samen met onze vaste dierenarts krijgen de schildpadden de beste medische zorg die er mogelijk is. Elke gewonde en/of zieke schildpad krijgt van ons een kans. Wij hebben namelijk een zeer streng euthanasiebeleid.  Dit betekend dat alleen bij ondraaglijk lijden zal worden overgaan tot euthanasie. Ruimtegebrek of kosten zal nimmer een reden zijn! 

Voor meer informatie, bekijk de website: https://www.schildpaddenopvang.nlOverige acties ten behoeve van goede doelen

 block-rattenpootjes.png
Miss Piggybank

Sinds 2023 hebben we voor de markten en events waar wij staan ook een collectebus voor het goede doel welke wij op dat moment supporten. De donaties in Miss Piggybank doneren we rechtstreeks naar het goede doel. Zie je ons ergens en wil je toch een donatie doen dan is dat dus zeker mogelijk!

2023 - Vegan Kerstmarkt - Schildpaddenopvang (€10)
2023 - AMA-Fest - De varkensschuur (€3)
2023 - Vegan Lentemarkt - De varkensschuur (€ 22)

Voorgaande donaties en goede doelen