Totaal opgehaald voor alle goede doelen door de jaren heen:
982

CrowBunny heeft er voor gekozen om 10% van elke verkoop te doneren aan een goed doel, op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen aan een betere wereld voor mens en vooral dier.

Stichting De Varkensschuur

Voor de periode t/m 1 November 2023 hebben wij gekozen om te doneren aan stichting De Varkensschuur. Dit is een kleinschalige opvang die op een huiselijke en liefdevolle manier dieren opvangt. Zij zetten zich in voor hen die weinig geluk hebben gekend: gedumpt, rondzwervend, achtergelaten, gebruikt in de bio-industrie; zij helpen de dieren om dit verleden achter zich te laten en een zonnige toekomst tegemoet te gaan. Wij hebben hier met CrowBunny diep respect voor en kunnen dit alleen maar toejuichen. We hopen dit jaar een fijn bedrag bij elkaar te kunnen brengen om deze stichting een handje te helpen!

Over stichting De Varkensschuur

De opvang is gevestigd op een plek waar voorheen een varkensschuur stond met 1000 varkens die bestemd waren voor de vleesindustrie. Een aantal jaren geleden is deze stal gesloopt en een paar jaar later kwam de stichting hier terecht.

Stichting de Varkensschuur wil een nieuwe invulling en lading geven aan ‘de Varkensschuur’. Een plek waar dieren in rust en vrede mogen leven en zichzelf mogen zijn. Een plek waar ze oud mogen worden en waar ze worden gezien als een individu. Maar ook een plek waar wordt stilgestaan bij de dieren die dit geluk nooit gekend hebben en waar we willen bijdragen aan de zichtbaarheid hiervan. Een plek ter ere van al deze dieren.

Met het oog op de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit wordt er vorm gegeven aan de opvang. De dieren worden gehouden en verzorgd naar hun individuele en sociale behoeftes. Geen enkel dier wordt gedood, verkocht of verhuurd. Er wordt niet gefokt met de dieren, met als enige uitzondering dat er een dier wordt opgevangen dat reeds in verwachting is. Medische zorg wordt verleend als dit nodig is. De dieren vervullen geen functie en er wordt niets van hen verwacht, de opvang staat in het teken van hun welzijn. De bewoners komen meestal uit schrijnende omstandigheden en menselijk contact wordt daarom niet van hen verwacht. Bezoekers wordt gevraagd dat zij dit respecteren en enkel contact leggen met de dieren wanneer zij dit initiëren.


Overige acties ten behoeve van goede doelen

 block-rattenpootjes.png
Miss Piggybank

Sinds 2023 hebben we voor de markten en events waar wij staan ook een collectebus voor het goede doel welke wij op dat moment supporten. De donaties in Miss Piggybank doneren we rechtstreeks naar het goede doel. Zie je ons ergens en wil je toch een donatie doen dan is dat dus zeker mogelijk!

2023 - Vegan Lentemarkt - De varkensschuur (€22)

Voorgaande donaties en goede doelen